יזמים בתחילת הדרך? הכירו את מסלול תנופה של רשות החדשנות

יזמות היא דבר מאתגר למדי. הדבר נכון בכל השלבים של קידום יוזמה טכנולוגית, אך הוא נכון במיוחד בתחילת הדרך. אם אתם נמצאים בשלב ראשוני כזה, מסלול תנופה של רשות החדשנות עשוי לסייע לכם. במאמר שלפניכם, תמצאו הסבר תמציתי על רשות החדשנות, על האופנים שבהם היא מסייעת ליזמים ובאופן מיוחד על "מסלול תנופה” ומה שהוא מציע ליזמים.

כל ההתחלות מאתגרות

יוזמה טכנולוגית עשויה לעבור שלבים רבים, עד שהיא מגיעה להיות מוצר מסחרי מצליח. זאת, בהנחה שהיא אכן תגיע לשלב המתקדם והמיוחל הזה. נזכיר, כי רוב היוזמות המסחריות החדשניות נכשלות. ידוע שמרבית חברות ההזנק אינן מצליחות. עובדה זו, מדגישה את חשיבות הפעילות המחושבת, ביזמות טכנולוגית בכלל ובשלבים הראשונים שלה בפרט. אחד הדברים הראשונים שיש לעשות, הוא לבדוק ולראות שהרעיון אכן "עובד". לרבים יש רעיונות טובים, אך לקדם אותם זה כבר עניין אחר. אם הייתם מקבלים לשם כך מענק לשלב המחקר והפיתוח הראשוני, האם היה לכם קל יותר? סביר שהתשובה לכך חיובית. מי שמציעה סיוע כזה וסיוע בדרכים נוספות, זו רשות החדשנות שעליה מייד נרחיב. כלומר בהתחלה במיוחד חיוני שיהיה לכם די תקציב, לשם מחקר ופיתוח. זאת, לצד ידע מקצועי וידע עסקי, כך שתדעו להתקדם בצורה יעילה ולקחת כמה שפחות סיכונים.

 

 

הכירו את מסלול תנופה של רשות החדשנות

במסגרת מסלול "תנופה" שלה, רשות החדשנות מסייעת ליזמים להוכיח היתכנות טכנולוגית של הרעיון שלהם ולהוכיח ישימות עסקית של המיזם כולו. היזמים יוכלו להשתמש במענק לשם בניית אב טיפוס, הגנה על הקניין הרוחני שלהם ופיתוח עסקי ראשוני (חומרים, קבלני משנה, יועצים, הצגה בתערוכות ועוד). תודות לכך, היזמים יוכלו יותר בקלות לגייס הון פרטי ו/או למצוא שותפים עסקיים עבור המשך הדרך. ברוב המקרים, מדובר על מענק שהוא עד גובה של 85% מהתקציב המאושר ועד תקרה של 100,000 ש"ח ל-12 חודשים. כל זאת, ניתן לכל היותר לשנתיים במצטבר. לאחר שלב זה, היוזמה תוכל לקבל תמיכה נוספת מרשות החדשנות, אך במסגרת אחד המסלולים המתקדמים יותר שהיא מציעה, כגון מסלול חברות מתחילות או מסלול המעבדות לחדשנות טכנולוגית. בכדי שבקשתכם להתקבל למסלול תנופה תאושר ייבחנו פרטי היוזמה לעומק ואכן, לא כל פנייה מאושרת. האישור תלוי בין השאר, בכך שהרשות תתרשם בוודאות, שיש כאן פוטנציאל משמעותי להצלחה ברמה הטכנולוגית. וגם – לא פחות חשוב, ברמה העסקית של הרעיון. באתר הרשות תמצאו מידע רב נוסף בנושא זה. כפי שתראו שם, יש צורך לעמוד בתנאים רבים בכדי לקבל את הסיוע. למשל דרישת היסוד לגבי זהות היזמים: "יזם פרטי או קבוצת יזמים תושבי מדינת ישראל המתגוררים בה דרך קבע”. לכן למי ששוקלים לפנות למסלול זה, כדאי ומומלץ להתעמק בכך ביסודיות ולהגיש את הבקשה לסיוע תוך הקפדה יתרה על הפרטים.

עוד על רשות החדשנות

בכל מקרה, אם אתם יזמים כדאי לכם להכיר את רשות החדשנות, גם אם אינכם מתעניינים כרגע דווקא במסלול תנופה של הרשות. רשות החדשנות הוקמה בשנת 1965, אז היא הייתה מוכרת בשם לשכת המדען הראשי במשרד התעשייה והמסחר. הרשות מסייעת לקידום יוזמות חדשנות טכנולוגית, במגוון אופנים, בהייטק ובכלל. פעילות זו נועדה לקדם את המשק הישראלי והיא מתבצעת בהצלחה מרובה, מזה שנים.

לסיכום

בכדי להצליח ביזמות, תהיו חייבים לפעול בצורה שיטתית ומחושבת. מהיכן מתחילים? מסלול תנופה של רשות החדשנות עשוי להיות בדיוק האפיק המושלם עבורכם למטרה זו!

נגישות