עבודה בחו"ל להייטקיסטים: מה כדאי לדעת בנושא?

אם אתם הייטקיסטים שרוצים לעשות רילוקיישן ולעבוד בחו"ל, הגעתם למקום הנכון. אילו אפשרויות תעסוקה יש לכם בח"ל ואיך מתכוננים לרילוקיישן? כל התשובות.

אילו אפשרויות תעסוקה יש לכם בח"ל?

תחום ההייטק כולל מגוון רחב של משרות, לרבות אבטחת מידע, הנדסת חומרה ותוכנה, פיתוח אתרים, אבטחת מידע ועוד. בנוסף, היצע משרות הניהול בחו"ל גדול מאוד, ולכן ישראלים רבים שרוצים להיכנס לתחום הניהול אך נתקלים ב"תקרת הזכוכית" בארץ יכולים למצוא מקומות עבודה רבים בחו"ל. כאומת "סטארטאפ" – לישראלים יש מוניטין חזק בשוק ההייטק העולמי ובכך יש להם יתרון פתיחות כבר בתחילת תהליך חיפוש העבודה. אגב, כאן תוכלו למצוא מידע מלא על מציאת עבודה בהייטק בחו"ל, בהמשך המאמר נסקור טיפים מעולים בנושא.

איך בוחרים את המדינה שאליה עוברים?

חשוב לקחת בחשבון את אופי מדינת היעד אליה אתם עוברים. ודאו שיש קהילה בסביבת העבודה/החיים בה תוכלו להרגיש בבית ולפתח את חייכם האישיים. שכר חשוב, אך רצוי לאזן בין תנאי העבודה לבין איכות החיים האישית.

המשכורות בחו"ל לרוב גבוהות בהרבה מאשר בישראל, אך חשוב לזכור שלמדינות אלו יש עלויות מחיה שונות. למרות שאולי יש קווי דמיון מבחינת המשכורות – יוקר המחיה בניו יורק גבוה בהרבה מאשר בהודו. השכר הריאלי גבוה יותר במדינות עם יוקר המחיה נמוך יותר.

כך תמצאו עבודה בהייטק בחו"ל

ניתן למצוא משרות באופן עצמאי באמצעות חיפושים ברשתות חברתיות, הגשת חוזים לחברות באופן עצמאי וכו'. חיפושים עצמאיים משתלמים לרוב כאשר יש קשרים לחו"ל כדי לספק גישה נוחה לחברה. דרך יעילה ובטוחה יותר היא באמצעות השירותים המקצועיים של חברות מקצועיות, המספקות מגוון רחב של שירותים לחברות הייטק רבות בארץ ובעולם, לרבות שירותי גיוס והשמה גלובליים.

מה חשוב לדעת כשמחפשים עבודה בהייטק בחו"ל?

בדומה לקורות חיים, סגנונות ראיון עבודה משתנים ממדינה למדינה. בישראל ראיונות רבים נערכים באופן לא פורמלי, אולם במדינות רבות בעולם התנהגות מסוג זה אינה מקובלת ועלולה לפגוע בסיכויי הקבלה שלכם. נוסף על כך, בישראל יש בדרך כלל מבחן קבלה – דבר שלא קיים בהרבה מדינות בעולם. בדיקות רקע של מועמדים מקובלות יותר ופחות צפויות להרתיע מועמדים טובים שלא נוח להם עם בדיקות רקע ומבחני קבלה.

 

 

חשוב להקפיד על קוד הלבוש המתאים למדינה ולחברה שבה אתם מתראיינים. חובה לקבל סקירה כללית על החברה ופעילותה, ועל ידי כך להכין את עצמכם עם ידע רלוונטי על החברה, להכיר את קוד הלבוש המקובל, להבין את חזון החברה וערכיה ועוד. מומלץ לערוך מחקר על כל הרמות השונות של תהליך המיון לחברה שאליה תתראיין. לכל מדינה יש נורמות שונות. כדאי לדעת להיות עצמכם כדי למנוע מבוכה מיותרת ופגיעה בסיכויי הקבלה שלכם.

כך תכינו את עצמכם לרילוקיישן

בנוסף להכנות הפסיכולוגיות שעל בני המשפחה לבצע לפני רילוקיישן, ישנם נושאים רבים נוספים שצריך להיערך, כגון: הגשת אישורי שהייה לכל בני המשפחה, סיוע לבני המשפחה במציאת עיסוקים חלופיים וכו'.

עליכם "לנתק תושבות לצרכי מס" בעת מעבר דירה. יש לעמוד בדרישות מס הכנסה, לעשות הסדרי תשלום מול ביטוח לאומי וכדומה. מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע בתחום המס על מנת לוודא שאתם עומדים בכל דרישות החוק ובכך למנוע פגיעה בזכויותיכם במידה ותחזרו לישראל. רצוי לערוך מלאי של כל הנכסים הקיימים ולסנן את אלו שיישמרו וינוהלו בחו"ל, כל השאר צריך להימכר לפני היציאה.

לסיכום,

אם אתם הייטקסיטים שרוצים לעבוד בחו"ל ולצלוח את הרילוקיישן בשלום, אנחנו ממליצים לכם ליישם את הטיפים שסקרנו במאמר זה.

נגישות