בניית אתר מסחר אלקטרוני רווחי: כל הטיפים להצלחה

אם אתם חולמים להקים עסק מקוון משלכם או להרחיב עסק קיים גם לאינטרנט, הדבר הראשון שתצטרכו הוא אתר מסחר אלקטרוני בנוי היטב. בעידן שבו הכול נעשה ברשת, אתר מסחר מקצועי יכול להיות ההבדל בין עסק מצליח לאחד שנאבק לשרוד. במאמר זה נסביר לכם על בניית אתר מסחר אלקטרוני איכותי תוך התמקדות בפרטים החשובים, ממחירים ועלויות, דרך השלבים להקמת האתר ועד טיפים להצלחה ארוכת טווח במסחר אלקטרוני. בואו נתחיל!

כמה עולה בניית אתר מסחר אלקטרוני?

תכננתם לבנות אתר מסחר אבל לא בטוחים מה התקציב שצריך להקצות לפרויקט הזה? אין תשובה אחת לשאלה כמה עולה להקים חנות אינטרנטית, משום שהעלות תלויה בגורמים רבים כמו סוג האתר, רמת המורכבות שלו, עיצוב מותאם אישית, אינטגרציות עם מערכות אחרות ועוד. אבל כדי לתת לכם סדר גודל, בדרך כלל נעים בין כמה אלפי שקלים לאתרים פשוטים מבוססי תבניות מוכנות, ועד עשרות אלפי שקלים לאתרים מורכבים ומותאמים אישית שנבנים מאפס. יש כמה מרכיבים עיקריים שמשפיעים על מחיר האתר:

  • פלטפורמה או המערכת שתבחרו לניהול התוכן (כמו וורדפרס, מג'נטו, שופיפיי וכדומה)
  • עיצוב ממשק משתמש מותאם אישית
  • פיתוח ותכנות מורכבים
  • אינטגרציות עם מערכות צד שלישי ותשלומים
  • רכישת דומיין, אחסון ותעודת SSL

באופן כללי, האופציה הזולה ביותר היא להשתמש באתר מדף מוכן על בסיס תבנית קיימת. רוב הפלטפורמות לחנויות אונליין כמו Shopify או Wix מציעות חבילות במחירים נוחים יחסית של מאות עד כמה אלפי שקלים. היתרון הוא שכל התשתית נבנית עבורכם מראש ואתם רק צריכים להתאים את העיצוב והתוכן לעסק שלכם. לעומת זאת, אתרים שנבנים באופן מותאם אישית עם עיצוב ופיתוח ברמה גבוהה יהיו יותר יקרים אבל גם יספקו לכם את חוויית המשתמש הטובה ביותר ומגוון אפשרויות רחב. במקרה כזה אתם משלמים על עבודת מעצבים ומתכנתים מקצועיים, שעובדים בהתאמה מלאה לצרכים הספציפיים שלכם.

עלויות שוטפות של קידום אורגני ושיווק

מעבר לעלויות החד פעמיות של בניית אתר המסחר עצמו, צריך להביא בחשבון גם את ההוצאות השוטפות על קידום ושיווק. כדי שהאתר יקבל חשיפה וימשוך תנועה איכותית, יש להשקיע בקידום אורגני בגוגל (SEO), בקמפיינים ממומנים, בשיווק ברשתות החברתיות, ברימרקטינג ועוד. עלויות אלו יכולות להגיע לאלפי או עשרות אלפי שקלים בחודש, תלוי בהיקף הפעילות והתחרות בענף שלכם.

אל תזלזלו בתקציב הנדרש לקידום האתר לאחר ההשקה שלו. אם אף אחד לא מגיע לאתר שלכם, לא תוכלו למכור את המוצרים והשירותים שלכם, אז אתם תצטרכו להשקיע באופן עקבי בפרסום שלו בערוצים השונים, לפי קהל היעד שלכם והמטרות שאתם רוצים להגיע אליהן (בניית רשימות תפוצה, מכירות, כניסות לבלוג שלכם ועוד).

 

בניית אתר מסחר אלקטרוני

 

ההשפעה של העיצוב על עלויות בניית אתר מסחר

אחד ההיבטים החשבים ביותר של בניית אתר מסחר אלקטרוני הוא העיצוב שלו. בקניות אונליין אין אינטראקציה פיזית בין המוכר לקונה, והעיצוב הוא זה שמייצר את הרושם הראשוני, בונה אמון ומשפיע על החלטת הרכישה של הגולשים. עיצוב חובבני ולא מזמין יגרום ללקוחות לצאת מהאתר תוך שניות, ועוד שעיצוב נקי, מודרני ונוח לשימוש מעודד המרות ומכירות.

המשמעות של עיצוב איכותי היא בדרך כלל עלות גבוהה יותר. כמו בכל דבר, אתם מקבלים את מה שאתם משלמים עליו. אם תשכרו מעצב מנוסה שמתמחה בחוויית משתמש ומכיר את הפסיכולוגיה של קניות באינטרנט, סביר שהאתר שלכם יהפוך ליעיל ורווחי יותר. לעומת זאת, חיסכון בעלויות עיצוב יכול לפגוע בהמרות ולהקשות את צמיחת העסק בטווח הארוך.

השפעת האינטגרציות והתוספים על המחיר של האתר שלכם

עוד גורם שיכול להקפיץ את מחיר ההקמה של אתר מסחר הוא כמות האינטגרציות והתוספים הנדרשים כדי שהאתר יתפקד כמו שצריך. אינטגרציות הן חיבורים בין האתר למערכות צד שלישי כמו ERP, CRM, מערכות תשלומים, משלוחים ועוד. ככל שיש יותר אינטגרציות כאלו, העבודה מורכבת והמחיר עולה בהתאם. כמו כן, תוספים (Plugins) מאפשרים להוסיף לאתר המון יכולות כמו ווישליסט, ביקורות, צ'אט, פופאפים ועוד. גם כאן ככל שמוסיפים יותר פיצ'רים כאלו, המחיר האתר צפוי לעלות. חשוב לבחור את התוספים בקפידה ולהתמקד רק באלו שבאמת יתרמו ערך לעסק שלכם.

איך לבנות אתר מסחר אלקטרוני ב-8 שלבים?

עכשיו כשיש לכם מושג כללי לגבי העלויות והשיקולים בבניית אתר מסחר, בואו נראה מהם השלבים המעשיים בתהליך הקמת האתר. הינה 8 צעדים חשובים שיעזרו לכם להקים אתר מסחר מקצועי ומניב:

  1. הגדירו את מטרות העסק והאתר שלכם. מה אתם רוצים להשיג ממנו ומהו היקף המכירות הצפוי והרצוי?
  2. בחרו פלטפורמת מסחר אלקטרוני שתתאים לצרכים שלכם. השוו בין האופציות השונות כמו Shopify, מג'נטו, WooCommerce ועוד
  3. רכשו דומיין (כתובת אתר) קליט וברור שקל לזכור
  4. עצבו את ממשק האתר כך שיהיה נוח ונעים למשתמשים לגלוש בו. חשוב לדאוג לנראות מודרנית ומזמינה ולחוויית משתמש אינטואיטיבית וקלה
  5. הקימו את עמודי המוצרים וקטגוריות המוצרים באתר. הקפידו על תיאורים מפורטים ועל הוספת תמונות איכותיות
  6. הגדירו את שיטות התשלום והמשלוחים שיהיו זמינות ללקוחות
  7. בדקו את האתר לעומק לפני עלייה לאוויר. האם הכול עובד חלק מבחינה טכנית? האם התוכן תקין ושלם?
  8. השיקו את האתר והתחילו לקדם אותו בערוצים הדיגיטליים כדי למשוך קהל רלוונטי

טיפים לצמצום עלויות בניית אתר מסחר אלקטרוני

בשלב זה אתם בטח תוהים – האם ניתן לחסוך קצת בהוצאות על בניית האתר מבלי לפגוע באיכות שלו? התשובה היא כן, ויש לנו כמה עצות שיעזרו לכם בזה:

  1. השתמשו בפלטפורמות מובנות עם תבניות מוכנות כמו Shopify. זה יחסוך לכם עלויות פיתוח ועיצוב יקרות
  2. הסתפקו רק בתכונות ובאינטגרציות ההכרחיות לאתר שלכם. אל תתפתו לשלם על פיצ'רים מיותרים שאולי נראים מגניבים אבל בפועל לא עוזרים לכם
  3. נסו לבנות את האתר בשלבים. קודם גרסה בסיסית ואחר כך תוספות מתקדמות, במקום הכול בבת אחת
  4. שקלו לעבוד עם פרילנסרים או עם סטודיו קטן יותר במקום חברות גדולות ויקרות
  5. למדו לבצע בעצמכם חלק מהמטלות כמו הזנת תכנים, עריכת תמונות בסיסית, פרסום ברשתות חברתיות וכדומה

עם זאת, אל תתפשרו על איכות – אתם עלולים לחסוך במקומות הלא נכונים. למשל, אל תוותרו על עיצוב נאה ומזמין רק כדי לחסוך כמה אלפי שקלים. אל תבחרו בשרת אחסון איטי ולא יציב כדי לשלם פחות. אל תדלגו על בדיקות QA מקיפות לפני העלייה לאוויר. חיסכון מופרז בעניינים כאלו יכול לעלות לכם ביוקר בהמשך הדרך.

סיכום

בניית אתר מסחר אלקטרוני היא עניין די פשוט בימינו, ואתם יכולים להשתמש בתבניות הקיימות בפלטפורמות המוכרות להקמת אתרי מסחר אונליין. עם זאת, אנחנו ממליצים גם לעבוד במקביל עם מעצב אתרים פרטי שיאפיין את האתר שלכם היטב בהתאם לצרכים ולמטרות שלכם, ישקיע בעיצוב ובמפרט הטכני שלו, וייצור עבורכם אתר שמייצג אתכם כמו שצריך ונותן ללקוחות את החוויה הטובה ביותר.

נגישות