עובדים בדיגיטל? תאונות עבודה יכולות לקרות גם לכם!

חושבים כל היום על קופי, לידים, גרפיקה, פוסטים, מכירות, יעדים וכמובן שכל רבע שעה מתעדכנים בתיבת המייל ומוסיפים ליומן של גוגל עוד תזכורת חשובה? ובכן יש לקחת בחשבון שגם עבודה מאחורי המסך ולצד המקלדת עשויה להוביל לתאונת עבודה. אז נכון שאינכם עובדים עם חומרים מסוכנים או מגובה רב, אבל גם אתם נעים בכבישים בדרך לפגישת עבודה, גם אתם יכולים להחליק במשרד וגם אתם יכולים לצאת ליום גיבוש ולחזור עם רגל שבורה. מסקנה? חשוב להיות מודעים לסך המשמעויות שנגזרות מ"תאונת עבודה".

הכול עניין של הגדרה

ראשית הגדרה. תאונת עבודה מתייחסת למצב שבו עובד נפגע במהלך או בעקבות העבודה ובשל כך היכולת להשתכר נפגעה. בנקודה זו יש להבין שגם פגיעה שמתרחשת בדרך אל העבודה ובדרך חזור מהעבודה יכולה להיחשב, וגם מחלת מקצוע או פגיעה גופנית שנגרמה בשל פעולה חזרתית יכולה להיחשב כתאונת עבודה. מכאן שאם אכן אירעה תאונה שהובילה לפגיעה, ועתה תוהים האם יש טעם לפעול מול ביטוח לאומי, מומלץ להתייעץ עם גוף מכווין (כגון שי"ל / יד מכונת), או עם עורך דין שבקיא בתחום. קיבלתם אור ירוק? תצטרכו לנהל תביעת תאונות עבודה בליווי מקצועי, כדי למצות את הזכויות שלכם ולעבור את התהליך הזה בשלום.

פיצוי כפול? יש דבר כזה!

לאחר פגיעה, יש לדעת את מי ניתן לתבוע ולמה ניתן לצפות. בנקודה זו כמובן שגורם מקצועי כגון עו"ד יידע לשקף תמונת מצב מציאותית, אך באופן כללי נקדים ונאמר שניתן לקבל פיצוי כפול. כך למשל אם הייתם בדרך לעבודה כשבדיוק עשיתם תאונת דרכים, קיים סיכוי טוב שתוכלו לתבוע לא רק את ביטוח לאומי (בגין תאונת עבודה), אלא גם את חברת הביטוח שאצלה עשיתם ביטוח חובה. כל הרעיון הוא שאם צד שלישי לקח חלק בקיום התאונה, אפשרי להשיג פיצוי מביטוח לאומי ובמקביל מגורם נוסף.

חשיבות ליווי מקצועי

חשוב להבין שאין זה כה פשוט להכריז "נפצעתי בדרך לעבודה ועל כן מגיעים לי פיצויים", אלא מדובר בתהליך מורכב שמצריך לדעת כיצד להתנהל ואף כיצד להפיק את המיטב (כפי שהבהרנו במקרה של תאונת דרכים). מכאן שליווי מקצועי בהחלט הכרחי. אומנם מדובר בהוצאה, אך רוב הסיכויים שהיא תתגלה לא רק כרווחית, אלא גם תקצר זמנים – תקדים את מועד קבלת הכספים.

עובדים בדיגיטל? תאונות עבודה יכולות לקרות גם לכם!

כיצד מתנהלים לאחר פגיעה – דגשים חשובים

באופן כללי לאחר פגיעה יש להשיג מהמעסיק טופס בל/250 (הפניה לטיפול רפואי לעובד שכיר) ועמו לגשת לקופת החולים. שם יש לוודא שהרופא מנפיק "תעודה רפואית ראשונית לנפגע עבודה". לטופס זה יש לצרף תיעוד כולל של הטיפול הרפואי ו3 תלושי שכר אחרונים. עם כל המסמכים יש לגשת לביטוח לאומי ושם להגיש "תביעה לתשלום דמי פגיעה" (טופס בל/211), כאשר בנקודה זו נכנסים למשוואה מגוון גורמים שמשפיעים על דמי הפגיעה ועל סך התקופה.

מעבר למעידה ותאונת דרכים

אנשים טועים לחשוב שתאונת עבודה מסתכמת רק במעידה, היחשפות לחומרים מסוכנים, או בתאונת דרכים. עם זאת, אין זה כלל נכון, וזאת כי קיימים תתי מקרים שגם כן עשויים להיכלל בהגדרה. להלן מספר דוגמאות: ניסיון להציל רכוש יקר ערך שמוביל לפגיעה קשה. השתתפות ביום גיבוש (למשל שבירת יד עקב החלקה בסאונה). פגיעה שנגרמה בשל התנהלות של עובד אחר (למשל התחשמלות). פגיעה בעת ארוחת הצהריים (למשל פגיעת ירי בעקבות שוד במסעדה). פגיעה מינית שמובילה לטיפול נפשי או פיזי. פגיעה של פעילות חזרתית שאט אט מובילה לנזק בלתי הפיך (מוגדר כמיקרוטראומה) וכדומה. מכאן כפי שניתן לראות לא חסרים מקרים שעשויים להוביל לתאונות עבודה, וכשזה קורה, טוב להיות מגובים בייעוץ מקצועי.

נגישות