עובדים בהייטק? הגיע הזמן לרכוש פוליסת ביטוח חיים

פוליסת ביטוח חיים

תחום ההייטק ידוע כביצת זהב. תחום שמציע הכנסה גבוהה, תנאים נוחים ואינספור דרכים להתקדם, כאשר מגוון הטבות ייחודיות גם כן חלק מהחבילה. עם זאת, לעולם אין לדעת מה יוליד יום, ועל כן ממש כפי שמקפידים על תאריך הגשה של פרויקט וממש כפי שלא מאחרים לפגישה בעבודה, כך גם אין לדחות את ההחלטה לרכוש פוליסת חיים. מספיק שתאבדו את כושר העבודה, או חס וחלילה תמותו, כדי שמהשפחה הקרובה שהייתה תלויה בהכנסה הנאה שלכם תצלול לקושי כלכלי. מכאן שיש לראות בכך עוד משימה שיש לסמן עליה וי, ופשוט להתכנס, לערוך השוואות ולבסוף לקבל החלטה נטולת רגשות – החלטה שהיא נטו כלכלית.

מאכזב אך צפוי ויש כיצד להגיב

לצד העובדה שפוליסת ביטוח חיים בהחלט מוטב לעשות (ובו זמנית לקוות שלעולם לא תנצלו), לא תמיד ברור מה עושים אם ברגע האמת חברת הביטוח מוצאת סעיף קטנוני שמונע את קבלת הסכום המובטח. מה אם כן עושים ולמה גם לכם חשוב לוודא שהפוליסה קיימת מאחורי הקלעים? אספנו עבורכם מספר דגשים חשובים, אך אם נקפוץ לשורה התחתונה, נציין כיצד נוהגים כשצריך סיוע משפטי בהתמודדות עם תביעת ביטוח חיים שנדחתה. מה אם כן עושים? משיגים סיוע של עו"ד שבקיא בדיני ביטוח! מדוע? כי גם אם הכול נראה פשוט וכתוב שחור על גבי לבן, היו בטוחים שחברות הביטוח לא ימהרו לשלם פיצויים. חברות הביטוח ינסו להתחמק באמצעות טענת התיישנות, ייטענו שהמבוטח לא הצהיר כנדרש על מצבו הבריאותי, או פשוט יערימו מגוון קשיים, מתוך תקווה להתיש את הצד השני. במקרים שכאלו היו בטוחים שעורך דין מקצועי יהווה חבל הצלה משמעותי.

האם גם לך נקודתית נכון לעשות ביטוח חיים?

העובדה שהרוב הגדול בוחר שכן לעשות ביטוח חיים, אינה בהכרח אומרת שגם עבורכם הביטוח כדאי. כיצד ניתן לדעת? ובכן אם אף אדם אינו תלוי בכם כלכלית, אם אתם לא מתכוונים שאף אדם יהיה תלוי בכם כלכלית (גם לא ילדים) ואף אם מצב של איבוד יכולת השתכרות לא אמור לפגוע ברמת החיים שלכם, בהחלט אין סיבה לערוך ביטוח חיים. עם זאת, אם אין זה המצב, הביטוח בהחלט חיוני, גם את מתכננים לעבוד עד גיל 80 ולחיות עד גיל 120. פה נעצור לחדד שההיצע מגוון, אך באופן כללי יש שני סוגים עיקריים של ביטוחים: ביטוח למקרה של אובדן חיים וביטוח למקרה של אובדן כושר עבודה, כאשר בשניהם ברגע האמת נהוג לקבל סכום חד פעמי, או קצבה חודשית.

מבקשים לממש את הפוליסה – כיצד נוהגים?

כל חברת ביטוח מצהירה כיצד ברגע האמת יש לנהוג. אלו מסמכים יש להגיש ואף כיצד. כמו כן, לפני שמבקשים להפעיל את הפוליסה רצוי לבדוק שלא מדובר בתקופת אכשרה, בה אומנם משלמים תשלומים חודשיים, אך לא מורשים לתבוע תגמולים. מה עוד? יש לוודא מראש מה נחתם בפוליסה. כלומר האם הוסכם על קבלת סכום חד פעמי, או על קבלת קצבה חודשית. עוד נציין שבכול הנוגע ליישום זכויות, בדיני ביטוח חיים מופיעים כללים מאוד ברורים, כך שיש להכיר בהם ולהתנהל לפיהם. בהנחה ופועלים לפי הנוהל המקובל, אך מופתעים לקבל תשובה שלילית, זהו בדיוק הזמן לקבל סיוע מקצועי. לסיכום נציין שני דברים: היו בטוחים שחברות הביטוח בונות על חוסר ההבנה של הלקוח, אך גם היו בטוחים שייצוג מקצועי ישיג את שמגיע כדין. רק בריאות!

נגישות